Foto Terapija

Uncategorized

Fotografije ne kažejo razlik

V Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje (Cirius) Kamnik že več let poteka fototerapija z namenom omogočanja pridobivanja fotografskih znanj in spretnosti za čim višjo kakovost življenja oseb z okrnjenimi možnostmi uveljavljanja v družbi. Fototerapija poteka pod mentorstvom kliničnega psihologa Mateja Peljhana in zunanjega sodelavca Jureta Kravanje, organizatorici dejavnosti pa sta socialni pedagoginji – vzgojiteljici Nadja Cvirn in Katja Antosiewicz.

Mladi fotografi iz osamosvojitvene skupine Ciriusa – Aleksandar Zarić, Endi Edin Pasić, Luka Kaplan, Anja Brumec, Nino Raković, Benjamin Pogačar Prešeren in Maša Jež – so pred dnevi svoja fotografska dela v sodelovanju z Golf klubom Arboretum razstavili na skupinski razstavi z naslovom Dogaja!

Več na: http://www.gorenjskiglas.si/article/20160505/C/160509868/1029/fotografije-ne-kazejo-razlik-

AR-160509868.jpg&MaxW=640&MaxH=360&ImageVersion=online_L1

Inovativni razstavni projekt Ulica nasmehov

Projekt, ki ga je idejno zasnovala in vodila Anita Zelić, pod okriljem Ustanove Silvana Furlana je skozi vodene fotografske in fototerapevtske aktivnosti, ki so bile namenjene spodbujanju smeha, povezal učence treh šol iz dveh držav.
Na Erjavčevi ulici v Novi Gorici in ulici San Gabriele v Gorici (Italija), si lahko ogledate 60 izbranih fotografij. Njihov namen je prikazati, kako otroški nasmeh, ki je poln radovednosti, pristnosti in energije, premaguje vse meje, ki jih odrasel človek postavlja; tako nacionalne, rasne, verske, jezikovne kot tudi starostne, mentalne, čustvene in duševne.
Projekt je potekal pod pokroviteljstvom Mestne občine Nova Gorica in Občine Gorica (IT).

Ulica nasmehov

O projektu si lahko preberete tudi na spodnjih povezavah:

http://www.primorske.si/Plus/Sobota/Nasmeh-premaguje-meje

http://www.rtvslo.si/lokalne-novice/ulica-nasmehov-sega-prek-meja/376437

http://www.slomedia.it/v-gorici-slavnostno-odprli-ulico-nasmehov-foto-galerijahttp://www.delo.si/prosti-cas/najbolj-vedra-in-smejoca-se-ulica-med-slovenijo-in-italijo.html

Fototerapija – od konceptov do praks

Z veseljem objavljamo, da je izšla nova publikacija o fototerapiji, z naslovom ”FOTOTERAPIJA – od konceptov do praks”. V knjigi so zbrani prispevki različnih avtorjev, ki se tako s teoretičnega kot tudi praktičnega vidika ukvarjajo s tem področjem. Knjige ne bo v prosti prodaji, jo bo pa mogoče dobiti pri založniku. Predstavitev dela bo 24.9.2015 v restavraciji Golf Arboretum v Volčjem potoku, v okviru simpozija o ”Programu dodatnega izobraževanja za mlajše odrasle”, ki se je izvajal v CIRIUS Kamnik.

11040849_508000196032573_1548772956640521193_o 11950175_508000989365827_797287454800467357_o

 

Fotografski projekt “Nasmeh dobim in ga delim”

Ali ste vedeli, da se v vašem nasmehu skriva čarovnija? Vsakič, ko se nekomu nasmehnete, sprožite v možganih te osebe proces, ki ga usmeri v to, da vam nasmeh podari nazaj. S tem ustvarite vzajemni odnos, ki vama obema omogoči sproščanje hormonov sreče, ki imajo izreden vpliv na naše psihofizično delovanje. Smeh zdravi, sprošča, spodbuja radost, kreativnost in ne nazadnje povezanost med ljudmi.

Več o “nasmejanem” fotografskem projektu si lahko preberete na spodnji povezavi:

https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/foto-ob-prvem-solskem-dnevu-ucenci-podarili-nasmeh-in-dobro-zeljo/372997

 

Oš Ledine0002 Oš Ledine0029 Oš Milojke Štrukelj0026 Oš Milojke Štrukelj0027

Otroci pri fototerapiji ustvarili fotografije za protokolarno darilo

»Ljudje pri vas,« je rekel Mali princ, »negujejo pet tisoč vrtnic v enem samem vrtu… in ne najdejo v njem, kar iščejo. Ne najdejo… In vendar bi tisto, kar iščejo, lahko našli v eni sami vrtnici…« (A. De Saint – Exupery)

Kot cvetni lističi vrtnic, ki s svojim prepletanjem ustvarijo unikatni cvet, vas bodo skozi koledar pospremila fotografska dela posebnih otrok. Takšnih, ki v okviru Fototerapije na Osnovni šoli Kozara raziskujejo svoja edinstvena in barvita bistva,… takšnih, ki vedo in nas učijo, da kdor želi videti, mora gledati s srcem.

Nastali koledar, ki ga je v začetku letošnjega leta izdala Mestna občina Nova Gorica kot protokolarno darilo si lahko ogledate na spletni povezavi mlade in perspektivne grafične oblikovalke Valentine Krašna, kateri smo hvaležni za sodelovanje pri projektu ter pomoč pri udejanjanju naše vizije v celostno obliko.

http://www.valentinakrasna.com/mestna-obcina-nova-gorica-koledar-2015/

 

koledar